MikroTik Newsletter, квітень 2021

#Новини
MikroTik Newsletter, квітень 2021

MikroTik Home app

2.jpg (58 KB)

 

Хто сказав, що MikroTik повинен бути складним? З новим додатком MikroTik Home app будь-який новачок може почати роботу, виконавши кілька супер-простих кроків.

Версія для Android вже доступна, а додаток для iPhone вийде цього літа.

Використовуйте додаток MikroTik Home app, щоб застосувати найосновніші початкові налаштування для вашої домашньої точки доступу MikroTik та управляти своїми домашніми пристроями.

  • Налаштовуйте Wi-Fi та Інтернет
  • Зберігайте і відстежуйте домашні пристрої, їх використання
  • Управляйте доступом ваших дітей в Інтернет
  • Налаштовуйте переадресацію портів

 

Нові можливості RouterOS

3.jpg (94 KB)

  

Користувачі останньої версії RouterOS v7 BETA можуть протестувати кілька нових функцій: 802.11ac WiFi5 Wave 2 (MU-MIMO) для Audience, hAP ac3 (не LTE!) и RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN (більш детальна інформація в документації).

L3HW: користувачам v7 BETA тепер доступна підтримка апаратного розвантаження L3 - значний приріст продуктивності для сімейства продуктів CRS3xx. Залежно від конфігурації продуктивність L3HW може досягати провідної швидкості.

Крім того, пристрої сімейства CRS354 тепер можуть запускати SwOS. Потрібне оновлення RouterOS до останньої стабільної версії (6.48.2). Активується в меню «/system swos» RouterOS.

  

Кібербезпека - найкраще попередження ботнета

4.jpg (98 KB)

 

Незважаючи на те, що RouterOS постачається з надійними функціями безпеки, захистити користувача, який задовольняється дуже простими паролями або застарілим програмним забезпеченням, неможливо. Наполегливо рекомендуємо вам подбати про:

  • безпеку паролей: пропонуємо використовувати pwgen або інші інструменти для генерації паролів для створення надійних унікальних паролів для всіх ваших пристроїв (включаючи як маршрутизатор, так і мережу!);
  • оновлювати програмне забезпечення: завжди підтримувати установку RouterOS в актуальному стані. Крім підвищення безпеки, постійно додаються нові функції, а також з кожним оновленням поліпшується продуктивність і стабільність. Ці оновлення безкоштовні, тому немає причин їх пропускати.
  • час від часу перевіряти конфігурацію RouterOS: хороша звичка мережевої безпеки. Невідомі або незвичні параметри конфігурації можуть вказувати на злам пристрою. У такому випадку користувач повинен виконати повне скидання системи, перевстановити або звернутися в службу піддтримки MikroTik для отримання додаткової допомоги.

Підсумовуючи - якщо ви не будете двічі замислюватися про безпеку пристрою, хакери обов'язково це зроблять! Вони постійно шукають погано захищені пристрої, щоб додати їх в свої бот-мережі - або для того, щоб продати їх пізніше, або для використання ваших пристроїв для всіх видів злочинної діяльності.

 

Припиняється випуск (EOL) R11e-4G продуктів

5-1.jpg (240 KB) 

Замовити модем R11e-4G окремо, а також точку доступу SXT 4G kit більше неможливо. В даний час рекомендуємо LHG 4G kit або купити один з продуктів MikroTik з miniPCIe слотом (наприклад, SXT R або LtAP mini) - з можливістю підключення будь-якого LTE модему за вашим вибором (https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Peripherals).