MikroTik Newsletter, випуск 97, вересень 2020. Частина 1

#Новини
MikroTik Newsletter, випуск 97, вересень 2020. Частина 1

В цьому випуску:

  • Зовнішній реверсивний PoE комутатор netPower Lite 7R
  • LTE роутер Chateau LTE18

netPower Lite 7R: всепогодний реверсивний POE комутатор з Gigabit Ethernet и 10G SFP+ портами.

002.jpg (19 KB) 003.jpg (30 KB)

Концепція MikroTik GPEN може замінити будь-яке існуюче або можливе рішення GPON. Вона надає всі переваги GPON, але використовує перевірені, прості і недорогі рішення Ethernet.

MikroTik netPower Lite 7R (CSS610-1Gi-7R-2S+OUT) - це простий в розгортанні і недорогий спосіб для інтернет-провайдера доставити Інтернет в окремі квартири. Ця версія інноваційних комутаторів netPower оснащена 8 Gigabit Ethernet портами (7 з яких - реверсивні PoE порти - в залежності від вашого налаштування netPower може споживати необхідну потужність навіть від одного клієнта) і 2 SFP+ портами для оптоволоконного підключення 10G. Ethernet порт №8 може живити обладнання з підтримкою PoE з тією ж напругою, що подається на пристрій. Також є роз'єм постійного струму і 2-контактний роз'єм для альтернативного живлення.

Міцний і компактний всепогодний корпус дозволяє встановлювати світч в будь-яких умовах - на вологих горищах, в ліфтових шахтах, а також на щоглах і стовпах з використанням хомутів.

Неблокуюча пропускна здатність становить 28 Gbps, комутаційна здатність - 56 Gbps і швидкість обробки пакетів досягає 41.7 Mpps.

Високошвидкісний LTE роутер Chateau LTE18 kit

004.jpg (48 KB) 005.jpg (54 KB)

Роутер MikroTik Chateau LTE18 kit (RBD53G-5HacD2HnDTC&EG18-EA) латвійського виробництва використовує технологію LTE останнього покоління - LTE18, яка дозволяє отримувати і передавати дані з більш високою швидкістю, ніж раніше. Модем LTE категорії 18, інтегрований в маршрутизатор, дозволяє в режимі Download використовувати до 5 частот одночасно і в режимі Upload - до 2 частот. Максимальна швидкість в режимі Download, що забезпечується маршрутизатором, становить 1.2 Gbps, а швидкість в режимі Upload - 150 Mbps. За словами розробників пристрою, технологія LTE18 підтримує MIMO 4x4, тому пристрій має опціонально чотири антени (дві зовнішні та дві можливо використовувати додатково), які підключаються до базової станції, що забезпечує більш стабільне інтернет-з'єднання. З огляду на, що цей маршрутизатор повністю виробляється в Латвії, країні-члені Європейського Союзу і НАТО, він відповідає найвищим стандартам безпеки.

Як пояснили розробники роутера, він призначений для клієнтів з високим споживанням даних, які регулярно використовують підключення до Інтернету не тільки на комп'ютері або телефоні, а й на інших пристроях, таких як ігрові консолі, Smart TV або камери відеоспостереження. Маршрутизатор також підходить для операторів, які використовують певні підключення до віртуальної приватної мережі (VPN), а також надають загальнодоступний доступ в Інтернет для своїх клієнтів або користувачів локальної мережі, оскільки операційна система маршрутизатора також забезпечує функціональність точки доступу та широкий спектр конкретних конфігурацій.

На сьогодні перша серійна партія маршрутизаторів Chateau LTE18 доставлена ​​найбільшому оператору мобільного зв'язку Латвії LMT.